Zuidlaren kan terugkijken op een geweldige Sinterklaasintocht. Afgelopen zaterdag arriveerde de goedheiligman gelukkig weer per boot in de haven. ‘Zoals het hoort’, aldus de Sint, de pieten en vele Zuidlaarders. De weergoden waren de goedheiligman gunstig gestemd: na een ochtend met regen en hagel werd het bij aankomst in Zuidlaren droog en scheen zelfs de zon. De intocht stond in het teken van nostalgie. Zowel de poster, die in de winkels hing, als de stoet die door het dorp trok, straalden dit ook uit. De ambachtelijke pepernoten bakkerij met ouderwets vuur en rook, een klassieke bus, de Miedemawagen getrokken door een echte Belg, klompen, strobalen, boerenkool, wortelen en natuurlijk de koets van Sinterklaas; alles deed denken aan vroegere tijden. De kinderen van groep 3 en 4 van de Schuthoek reden mee in een 45 jaar oude bus en waren super enthousiast. Na een rondje Zuidlaren sprak de Sint de kinderen toe vanaf het podium op de Brink. De kinderen zongen liedjes en speelden diverse spellen met de pieten. Het inmiddels klassieke touwtrekken tussen Sint (geholpen door de kinderen) en de pieten werd wederom glorieus gewonnen door…(jullie raden het al). Het feest eindigde met het uitdelen van de chocoladeletters. Daarna vertrokken Sint en zijn pieten met de klassieke bus.

Deze bruisende intocht werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Verenigd Ondernemend Zuidlaren, de sponsoren Groenhout makelaars, Alsema, de Wachter, Jumbo en Baskwadraat en Vrienden van Zuidlaren die de intocht organiseerde.

Sint gaf meerdere keren aan dat hij het heel leuk vindt om brieven met wensen en verhalen van kinderen te ontvangen. Als je een brief aan de Sint schrijft kun je deze in de brievenbus bij Ruchti posten. De goedheiligman heeft beloofd dat iedereen een persoonlijk antwoord krijgt (dus zet je naam en adres duidelijk in de brief aan Sint).